Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   "Winston" pentru UE

„Winston” pentru UE

La  12 ianuarie curent, oamenii legii au somat în preajma postului vamal Cahul-Oancea, o maşină de model „Audi A-6”, condusă de un bărbat de 32 de ani, originar din comuna Câşliţa-Prut. În timpul cercetărilor, poliţiştii au depistat în unitatea de transport, în locuri tăinuite, special amenajate, 2 500 pachete de ţigări „Winston”, în valoare de circa 25000 lei.

Potrivit oamenilor legii, tipul nu ar fi la prima abatere de la lege, anterior prin scheme bine determinate şi organizate, în comun cu alţi cetăţeni a României, exporta ilegal articole de tutungerie în comunitatea Europeană în scop de comercializare. Mai mult decât atât, conform investigaţiilor analitice din baza de date a Serviciului grăniceri se presupune că, suspectul a traversat frontiera de stat şi a cărat (an. 2009-2010) pe la punctele Cahul –Oancea şi Giurgiuleşti în asemenea cantităţi de peste 300 de ori, astfel obţinând un venit necontrolat de circa 1500 de euro de la fiecare transportare.

Actualmente ţigările au fost confiscate, iar poliţia desfăşoară acţiuni procesuale pentru stabilirea provenienţei ţigărilor, apartenenţa/implicarea la trafic a reprezentanţilor de drept, precum şi toate circumstanţele şi persoanele implicate în această fărădelege.

Ministerul Afacerilor Interne va continua să desfăşoare măsuri ce ţin de prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse din tutun originale, precum şi de anihilare a reţelelor ce se ocupă cu astfel de gen de activitate.